Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

H: Te weinig compensatie van waardedaling: jammer dan

H. heeft in 2017 zijn huis verkocht. Voor de waardedaling kregen zij € 4600. Volgens de nieuwe regeling hebben zij recht op € 16415. “Helaas, dan hadden ze maar niet akkoord moeten gaan,” is de reactie vanuit IMG.

Geachte Mevr. S. Beckerman,

 

Wij hebben in 2017 ons huis in Appingedam verkocht en toen gebruik gemaakt van de geldende waardedalingsregeling van de NAM. Dit was toen de enige mogelijkheid om nog iets gecompenseerd te krijgen in de waardedaling van dit huis. Wij kregen toen een bedrag van totaal € 4600. We hebben, mede door standplaatsplicht i.v.m. met mijn werk, een huis gekocht in een andere buurt van Appingedam. De verkopers daarvan kregen ook een soortgelijke vergoeding.

Dit jaar is begonnen met de procedure van de IMG. Oók wij kregen bericht en ik heb ingelogd op de site van schadedoormijnbouw.nl. Nadat wij alles naar waarheid met bijlagen hebben verstuurd naar het IMG kregen wij een voorlopig antwoord dat ik samen met mijn vrouw 50% + 50% eigenaar een totaalbedrag van € 16.414.82 tegemoet konden zien.

Maar helaas kregen we ca. 8 weken later een “definitieve” beschikking met de mededeling dat wij in 2017 reeds akkoord waren gegaan met de regeling van de NAM. U begrijpt vast wel dat wij zéér teleurgesteld waren. Als wij dit in 2017 hadden geweten waren wij nóóit akkoord gegaan met het toenmalige bedrag van de NAM! Dit voelt als zéér onrechtvaardig! Het verschil is ook té groot! Het voelt nu voor ons alsof we gestraft worden voor het feit dat we ons huis hebben verkocht en nota bene weer een huis terug hebben gekocht in de kern van het aardbevingsgebied!!

Achteraf hoorden wij dat in de periode dat wij ons huis verkochten er al een nieuwe regeling in aantocht was die nu in uitvoering is gegeven aan het IMG. Dit is extra zuur om dan nu op deze wijze geconfronteerd te worden met deze nieuwe regeling.

We begrijpen heel goed dat we geen recht hebben op het volledige bedrag van de IMG en dat daarop het reeds ontvangen bedrag kan worden ingehouden, maar wij vinden dat we zéker recht hebben op het resterende bedrag! We hebben al genoeg te maken met onrust in onze provincie vanwege de aardbevingen.

Wij lazen dat de minister op zoek was naar “gevallen”, wellicht kunt u ons verhaal met hem delen.  Wij zien uit naar de resultaten!

Met dank en vriendelijke groet,

H.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén