Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

J.: Waardedaling onvoldoende gecompenseerd

J. heeft zijn huis verkocht en is veel te weinig gecompenseerd voor de waardedaling.

Beste mevrouw Beckerman,

Allereerst ik vind het steengoed van u dat u zo gedreven voor de bewoners in het aardbevingsgebied op komt. U noemt ten minste man en paard naar de heren van de NAM, en laat hen voelen hoe er daar over hen wordt gedacht. Ze hebben nog steeds dat van dat arrogante gedrag, van wij weten het toch veel beter dan jullie, van een Shell die liever een batterij peperdure advocaten inschakelt dan dat ze voor veel minder geld de mensen tegemoet willen komen in hun schade.

Ik kan daar over mee praten. Ik heb mijn huis vorig jaar verkocht in Appingedam en ging wonen in Assen. Ik kreeg toen die waardedaling mee van  een paar procent. Daar was ik het  niet mee eens. Op aandringen van een makelaar uit Delfzijl, deed ik nog een laatste poging. Hij vond de compensatie  veel te weinig. “Ik zorg dat jullie er een paar duizend euro bij krijgen” waren zijn woorden.

We moesten ook zelf 300 euro voorschieten, want het was zo duur, zei de Nam. Een rentmeester uit het midden van land, een makelaar uit Uithuizen en die uit Delfzijl, en nog iemand van de NAM kwamen het huis weer bekijken. Daarna zaten we met elkaar om tafel en werden er vragen gesteld.

De makelaar die er op mijn verzoek zat, stelde allemaal lastige vragen. De NAM wilde het bedrag zo klein mogelijk houden. Ze vonden dat ik te hoge percentages noemde en wilden me niet tegemoet komen.

Uiteindelijk kreeg ik geen cent meer en zei zelfs die makelaar uit Delfzijl dat ik maar tevreden moest zijn. Toen ik hem vertelde wat hij tegen me had gezegd, zei hij:  “Dat kan ik niet gezegd hebben”. Ik vind het zo laf van die makelaar want ze krijgen er zelf ieder 1000 euro voor, meen ik ergens te hebben gelezen.

Nu willen ze ons niet compenseren omdat we de finale afrekening hebben getekend, maar wat kon je anders? Je kan toch niet op tegen de batterij advocaten van de Shell? Dat is een ongelijke strijd die je niet aan kan. Daarom hebben we eieren voor ons geld gekozen.

Nu willen ze de uiteindelijke compensatie die er straks komt, en die veel hoger ligt,  niet aan mensen die hun huis hebben verkocht ook uitbetalen.

Het is zo oneerlijk. Ik wist toen nog haast van niets, de eerste berichten daarover kwamen net binnen. De makelaar raadde mij aan om daar nog maar niet veel van te verwachten. Hij adviseerde me toen te tekenen.

Als de veel hogere compensatie straks door gaat dan hoop ik dat u daar wat aan wilt doen en zorgen dat ook de mensen die dat niet hebben ontvangen straks alsnog ook voor in aanmerking komen.

mvg  J.

 

Update augustus 2020:

Inmiddels heb ik ook contact gehad met de  Groninger bodembeweging en met Stut en Steun. Naar nu blijkt zat hij er met de NAM flink naast. Zelfs de man van de NAM zei dat het niet klopte. Naar nu blijkt voor mijn gevoel, wisten zij toen al dat er heel iets anders aan kwam.

Wij hadden beter een advocaat mee kunnen nemen, die echt in deze materie zat en voor ons zou strijden. Wat moet je aanvoeren als gewone mensen? Zo gauw je emotioneel wordt pakken ze je. Daarnaast hebben ze een kennisvoorsprong van je welste!!

Zij hebben er weer geld aan verdiend, het brengt ons niet verder.

Ik kan mij hier over nog steeds erg boos maken!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén