Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

J. Keijzer, Koos en Stien, Sandra, Terry en Boukje en Dieneke vertellen.

J. Keijzer, Koos en Stien, Sandra, Terry en Boukje en Dieneke wonen in een vliesgevelwoning. Hun huizen worden gesloopt en opnieuw gebouwd. Ze krijgen niet terug wat ze hadden.

Hallo Sandra,

Het gaat nu al bijna twee jaar dat onze huizen eraf gaan. Het duurt allemaal veel te lang. En dan ook nog met punten werken, dat werkt toch niet. Wij willen gewoon een nieuw huis, zonder punten en betalen geen cent meer.

Wij moesten een hypotheek afsluiten voor kunststof en daar krijg je niets voor terug.

Wij hebben voor en achter ons huis klinkers, die moeten we er zelf uithalen en iemand inhuren die ze er weer inlegt. De kosten zijn voor ons. Wij kunnen het zelf niet. Van Wijnen moet nu de knoop doorhakken en naar ons luisteren. Ze hebben het ons mooi verteld, alles wat je hebt krijg je terug.

Wij hebben er ook slapeloze nachten van. We hopen dat we gauw bericht krijgen. Hoe nu verder?

J. Keizer

 

Hallo Sandra,

Wij willen ook onze hal behouden en niets van de kamer af. Keuken niet naar voren, dat is voor ons geen optie. Ook wij hebben veel stress en dat is voor Ko ook niet goed i.v.m. zijn gezondheid. Net als er gezegd wordt, je krijgt een nieuw huis, dus niet zeuren!

Koos en Stien Bolken

 

Hallo Sandra,

 

Weet je wat dit alle met ons doet? Mijn man, 77 jaar, heeft last van depressiviteit, opgelopen na de heupoperatie. Hij is o.b.v. een psycholoog. Deze toestand verergert de situatie behoorlijk.

Ikzelf moet mij ook in acht nemen om de situatie de baas te blijven. Opmerking hierbij van onze kant n.a.v. puntentelling: Serre is goed voor 87 punten (is € 8.700, –). Volgens onze info bij een serrebouwer is onze serre minstens goed voor 200 punten (€ 20.000,–). Vergelijking: de stenen garage even verderop is goed voor 520 punten (€ 52.000, –)!!

Wij waarderen het zeer dat u wilt opkomen voor ons in deze vervelende gang van zaken.

Wij wensen u veel succes! Kom gerust eens langs.

Hartelijke groeten,

Terry en Boukje Benjamins

 

Geachte mevrouw Beckerman,

Ook ik ben een bewoner en eigenaar van een woning aan de Parksingel die binnenkort gesloopt wordt voor een duurzame en aardbevingsbestendige woning. Dit vind ik heel fijn en sta hier zeker voor open. Maar ik heb wel een aantal vraagtekens hoe het verloop nu gaat.

Toen de onderhandelingen begonnen, was er inpandig van alles mogelijk. Maar de zeggenschap over de keuken en badkamer is op dit moment weinig tot niets. De opties en keuzes die nu door Van Wijnen voorgelegd worden, zijn wel erg minimaal.

Bij veel opties die ik aandraag is het antwoord nee of niet mogelijk. Dit ervaar ik als zeer stressvol en erg frustrerend, want het gaat om mijn eigen koophuis en geen huurwoning.

Er is nu een puntensysteem en dat is niet toereikend, dit schiet te kort.

Mijn badkamer is recentelijk vernieuwd, waar wij toen niet op bespaard hebben, maar met dit puntensysteem krijg ik minder punten omdat er geen bad in zit. Ik was beter uit geweest met mijn oude badkamer van twintig jaar oud, omdat daar wel een bad in zat, dat is raar! En zo zijn er nog wel wat punten te noemen.

Mede daarom ben ik ook bereid om in actie te komen d.m.v. een handtekening.

Met vriendelijke groet,

Dieneke Noordhof

 

Hallo Sandra,

Wij wonen ook al 38 jaar in Opwierde Zuid. Wij zijn het ook niet eens hoe het allemaal gaat met onze woning. Wij kiezen voor de variantwoning. De tuin ligt er heel mooi bij en dat moet je straks zelf allemaal maar weer doen, terwijl de tuin door groenvoorziening Van der Werf is ingemeten en foto’s gemaakt en alle planten genoteerd. En wat schetst onze verbazing, er wordt verder niets mee gedaan. Er komen een paar tegels en gras, wat wij totaal niet willen. Wij zijn het ook niet eens dat je overal punten voor moet inleveren, hetzij voor een gang of een kast in de kamer die we nu ook hebben. Op een van de slaapkamers hebben wij een hele kastenwand die we niet terugkrijgen, maar ons wel geld gaat kosten. Er was in het begin heel veel mogelijk volgens wethouder Usmany en bouwbedrijf Van Wijnen. Nu wordt bijna alles door de NCG, de gemeente en Van Wijnen bepaald, terwijl het ONS huis is. Alles wat je in die jaren hebt opgebouwd en betaald hebt, moet je weer voor betalen zoals alles voor en achter het huis.

Ze komen hun afspraken en beloftes niet na, zo jammer!

Bewoner vliesgevelwoning.

 

Hallo Sandra,

Je moet je vechten voor punten die jouw woning nu waard zijn, zodat die weer terugkomen in je nieuwe woning.

Indelen van je eigen badkamer is niet mogelijk. Plaatsing van keuken aan de wand die je nu hebt, is ineens niet meer mogelijk, terwijl hier een mooie foto van is gemaakt in een voorbeeldboek. Ineens kan dit niet meer!

Tevens word je op extra kosten gejaagd. Mijn voor-uitbouw is net afgebroken en opnieuw geplaatst, vanwege een pilotproject van de aardbevingsproblematiek. Het zogenaamde verstevigingsproject. In deze uitbouw zit de hal en het toilet. Deze is dus compleet vernieuwd. Nu krijgen we dus een compleet nieuwe woning. Ik zou dan zeggen haal dit toilet en wastafel eruit en plaats dit in de nieuwe woning. Je mag de spullen wel meenemen, maar je moet er dan zelf voor zorg dragen dat het eruit gehaald wordt en na de oplevering moet je zelf ervoor zorgen dat het geplaatst wordt, inclusief de kosten die hieraan verbonden zijn. Dus eigenlijk ben je geneigd om dit niet te doen. Maar ook dan kost het je geld, omdat het uit je eigen budget gaat van je toilet/badkamer gedeelte.

Ook de zolder wordt pas gesausd en de zoldervloer bekleed in de duurste kleurcode. Punten krijg je met geel, groen en paars. Zit je in geel en groen dan wordt dit niet meegenomen, terwijl de zolder nu ook gesausd en bekleed is.

Je wordt dus sowieso op extra kosten gejaagd. Ik hoop dat u in enige mate wat voor ons kunt betekenen. De meesten van ons zitten met hun handen in het haar.

Sandra Wolters

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén