Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Kor wordt niet geholpen

Kor heeft schade aan zijn huis door zout-, en gaswinning en droogte. Om schade vergoed te krijgen, moet Kor vechten. Het is zo oneerlijk en iedereen laat hem in de steek.

Beste Sandra,

Graag deel ik ons verhaal met je.

Wij wonen in Veendam in een huis dat gebouwd is in 1976. Het is goed en stevig gebouwd, de kelder is goed gefundeerd. De keuken en bijkeuken staan niet boven de kelder, evenals een siermuurtje voor het huis.

In 2015 kregen we de eerste scheuren. De keuken en bijkeuken komen los van het huis, het siermuurtje ook.

Eerst hebben we het gemeld bij Hunze en AA’s , vervolgens bij Nedmag en uiteindelijk bij de NAM, maar niemand was natuurlijk verantwoordelijk.

Bij veel mensen heb ik gezocht naar een oplossing. De Commissaris van de Koning, een advocaat vanuit mijn rechtsbijstandsverzekering, de NCG, het CVW, maar niemand kan ons helpen. Iedereen laat ons in de steek.

Met RTVNoord ben ik naar Maastricht geweest om aandacht te vragen voor de problematiek in onze provincie, met de fakkeloptochten heb ik meegelopen, aan alle acties heb ik meegedaan in de hoop dat er iets zou verbeteren. Maar het blijft een doffe ellende.

Mijn vrouw is ernstig ziek, dat hebben we er ook bij.                             De schade loopt alleen maar op. Er ontstaan scheuren in tegels van de badkamer, de muur langs de trap krijgt ook scheuren. Ik word er zo moedeloos van! Ik zou wel willen verkopen, want ik kom hier niet meer van af, maar wie vertelt me dat dat ook gaat lukken? De oneerlijkheid is echt zo erg. Mijn leven lang heb ik gestreden voor rechtvaardige behandeling. Maar nu, tijdens mijn pensioen, is rechtvaardigheid ver te zoeken.

Sandra, ik hoop dat het zwartboek bijdraagt aan een oplossing voor ons. Het is in ieder geval belangrijk dat iemand duidelijk blijft maken dat het hier in Groningen nog lang niet is opgelost.

Met vriendelijke groet,

Kor van Dijk

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén