Bewoners van een door aardbevingen geteisterde provincie doen hun verhaal.

Rita en vriend in verbouwingsellende

Rita heeft een mooie overwinning behaald bij de arbiter in april 2019. Helaas bleek er tijdens de verbouwing nieuwe schade. Daardoor zitten Rita en haar vriend nog steeds in de verbouwingsellende.

Beste Sandra,

Je vroeg of we nog aanvullingen hebben op ons vorig verhaal uit het tweede zwartboek. Nou, dat hebben we zeker.

In april van dit jaar heeft de arbiter de NAM gemaand de schade toe te kennen en uit te keren. Gelukkig is dat ook gebeurd. Maar we hebben met nieuwe schade te maken.

In onze uitbouw zijn door de verzakking plavuizen geknapt. Toen de aannemer die verwijderde om het te herstellen, bleek het beton daaronder volledig gescheurd en broos. Het is verwijderd en nu liggen de draden van de vloerverwarming los. Het is gewoon gevaarlijk. Er is inmiddels nieuw beton gestort. Om dit goed te laten drogen staat de verwarming volop aan. We maken ons grote zorgen over de energierekening, maar ook dat we kerst niet normaal kunnen vieren We zitten al vier maanden in de verbouwing, het schiet niet op. Inmiddels hebben we ook een conflict met de TCMG gehad. Inmiddels is dat weer wat beter, maar dit alles doet erg veel met ons.

De hinder die ik ondervind bij het TCMG zijn het volgende:

  1. Afspraken worden niet nageleefd( zou op 6 december brief met uitbetaling krijgen en week later wel een brief maar geen uitbetaling) ( stuwmeerregeling geaccepteerd en afhandeling zou 2 tot 3 weken duren maar loopt nu uit tot 8 week, zie brief)
  2. Uitbetalingen vertraagd (kan binnen 24 uur op je rekening staan maar bij TCMG geeft zich zelf de ruimte om er 2 weken van te maken.)
  3. Woonbegeleidster af en toe in een spagaat maar dan krijg ik af en toe het gevoel je moet aardig blijven want je bent van haar afhankelijk terwijl soms je de zenuwen de baas moet blijven.
  4. Prioriteit is maatwerk maar ik krijg het idee dat er wel heel slordig hier mee om gegaan word of de kennis is hier niet van aanwezig wat er zich op een adres afspeelt, dus er word maar een advies gegeven

Ook heb ik last van hypoacousis, ik kan niet tegen geluiden als gevolg van operaties in het verleden. Inmiddels betalen we veel zelf. Gelukkig zijn wij daartoe in staat, maar dat kan toch de bedoeling niet zijn? Alles met elkaar wordt het gewoon te veel. Het moet een keer afgelopen zijn. En de minister moet weten dat het nog lang niet is opgelost in onze provincie.

Hopelijk heeft dit zwartboek zin.

Met vriendelijke groet,

Rita van Dijk

 

Update maart 2020:

Tijdens de werkzaamheden bleek er ook schade aan het dak. Er kwam meerwerk van zo’n € 6000. Dat moeten we natuurlijk betalen, maar we hebben ook nodig dat de TCMG dat aan ons betaalt. We moeten namelijk erfbelasting gaan betalen, want de aangifte komt er weer aan. De belastingdienst wil vast niet wachten op de TCMG. Maar ook de aannemer heeft zijn geld nodig.

Bij de TCMG deden we dus in november 2019 een spoedaanvraag, maar op dat rapport moeten we een zienswijze indienen, want daar klopt niets van. We hebben Vergnes gevraagd een second opinion te doen en we hebben een beroep gedaan op rechtsbijstand om ons te helpen. Maar dit gaat natuurlijk weer maanden duren. Nu maar hopen dat het niet voor de deeltijdcommissie komt.

Hoe moeten we dit anders doen dan?

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Wij Zijn Groninger is een initiatief van de SP © 2022

De verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacy-beleid van de SP.

Fotos: SP | Realisatie: Stijn Dekker / SP Webteam

Thema door Anders Norén